Vores energibesparende råd til vinterens varmesæson

Fjernvarmemedarbejder vejleder kunde ved radiator


Vi er ved at være godt i gang efter sommerferien og inden længe er efteråret over os. Det betyder, at det snart er tid til at åbne for varmen. Men hvordan kan man bedst muligt forberede sig på vinterens kolde måneder og samtidig spare på energien? Her er nogle gode råd til, hvordan du kan holde varmen og samtidig holde varmeregningen nede.

1. Åben langsomt op for varmen
Når temperaturen begynder at falde, er det fristende at skrue helt op for varmen med det samme. Men det er faktisk bedre at åbne langsomt op for varmen. Start med at sætte termostaten lavt i begyndelsen af fyringssæsonen og skru gradvist op, efterhånden som det bliver koldere udenfor.

2. Hold et stabilt varmeniveau
For at undgå unødvendigt energiforbrug er det vigtigt at holde et stabilt varmeniveau. Skru gradvist op og ned for varmen, og undgå store temperaturudsving. Det er også en god idé at indstille alle radiatorer i samme rum ens, så varmen udnyttes bedst muligt.

3. Sørg for god udluftning
Selvom det er vigtigt at holde varmen inde, er det også vigtigt at lufte ud for at sikre et godt indeklima. Luft ud kort og intenst i ca. fem minutter ad gangen, 2-3 gange om dagen, især efter bad og madlavning. Og husk at slukke radiatorerne imens du lufter ud.

Hvid og sort Thermostat på radiator

4. Isolér dine varmerør
Isolering af varmerør kan give en betydelig varmebesparelse. Ifølge eksperter fra fjernvarmebranchen kan korrekt isolering af varmerør reducere varmetab markant, hvilket kan føre til besparelser på varmeregningen. Det er også vigtigt at tjekke isoleringen regelmæssigt for skader og slid, da selv små huller kan føre til store varmetab over tid.

5. Hold øje med temperaturen
En komfortabel indetemperatur er omkring 20-21 grader. Hvis du sænker temperaturen bare 1°C, kan du spare op til 5% på din varmeregning. Det kan også være en god idé at investere i en intelligent termostat, som kan hjælpe med at regulere temperaturen mere præcist og effektivt. Disse termostater kan programmeres til at sænke temperaturen automatisk, når du ikke er hjemme, og hæve den igen, når du kommer tilbage.

6. Tjek dine radiatorer
Radiatorerne bør være lunkne eller kolde forneden. Hvis de er varme, udnytter de ikke varmen ordentligt. Lyt også efter, om dine radiatorer klukker eller risler, da det kan være tegn på, at der er luft i systemet, som skal luftes ud.

Ved at følge disse råd kan du sikre en behagelig og energieffektiv fyringssæson. Hvis du har spørgsmål til dit fjernvarmeanlæg eller andet i forbindelse med fjernvarmen, så er du altid velkommen til at ringe til os eller komme forbi. Så vil vi forsøge at hjælpe dig, så godt vi kan.

God fornøjelse med at holde varmen hen over sæsonen.